14 november 2009

1 Kilo vlees aan de Tigres

Posted on 00:07 by Juan & Karin

Vandaag zijn we op stap geweest naar Tigres. Dit is een Delta gebied met duizenden huizen waar je alleen met de boot kunt komen en waar in het weekend vooral de rijken van Buenos Aires de wateren onveilig komen maken in hun vele honderden/ duizenden speedboten. De 1 nog groter dan de ander. De tegenstelling rijk en arm valt hier wel op. Als je door de stad loopt kom je veel daklozen tegen, daartegenover rijden hier veel dure auto's van het niveau Aston Marin.

In Tigres is het heerlijk stil (die dure speedboten komen gelukkig niet in de mangrove gedeelte), schoon en groen. Een welkome afwisseling op Buenos Aires waar het dagelijks lijkt alsof je tijdens Koninginnedag in de Kalverstraat loopt, wat een enorme drukt (en hitte tegenwoordig, het is nu rond de 30 graden in de stad).
We hebben gebruik gemaakt van een trein van Buenos Aires naar Tigres. De trein is spotgoedkoop, in totaal hebben we voor de heen en terug reis zo'n 4 euro betaald.

Onze Argentijnse gids, Christian, vertelt over de mensen die er wonen, de diersoorten, de ontwikkeling van het gebied en manouvreert ondertussen soepel in het labyrint van vele waterwegen /afslagen. Christian was eigenlijk radioloog van beroep in Buenos Aires, maar is naar Tigres teruggekeerd waar hij geboren is voor zoals hij zegt 'De kwaliteit van het leven'. Als je hier enkele uren hebt doorgebracht kun je hem geen ongelijk geven.

Na bijna drie uur varen gaan we aan wal om in een prachtige omgeving wat te gaan eten (zie foto 3). Wij nemen plaats op de veranda met uitzicht op het water en kunnen vele verschillende vogels horen doordat het zo stil is. De kok moet alleen nog per boot gehaald worden! Zo gaat dat, alleen als er bezoek is wordt hier gekookt. Het is geen echt restaurant, maar de kwaliteit van het eten doet er niet onder. De kok is een gezelllige Argentijnse vrouw die wel een paar keer zucht dat het zo warm en benauwd is (later zal het ook flink gaan regenen en onweren).

Om het verhaal kort te houden verwijzen wij graag naar de laatste foto. Echt Argentijns vlees van ongeveer 1 kilo en 6 centimeter dik!!!!!
Needless to say dat dit weer een heerlijk stuk vlees was :-)
Dit kilo vlees kostte overigens 7 euro ! (met aardappel e.d.)
Het is nu 's avonds in Buenos Aires bij het schrijven van dit stuk, we gaan weer eten!




Posted by Picasa

8 opmerkingen:

  1. He vakantiegangers,
    Goh, dat is inderdaad een groot stuk vlees, lekker hoor. Geniet er lekker van.
    Gr. Pascal en Ivana

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hee Juan en Karin,

    Wat leuk om nu al meteen wat foto's te kunnen zien. Wat een dik stuk vlees zeg. Dan zullen ze wel erg teleurgesteld zijn als ze hier een steak bestellen... Ook erg leuke foto's van Karin aan de Tango! Wist niet dat Karin zo goed kon dansen?! Veel plezier nog en ben benieuwd naar de volgende update.

    Groeten,

    Paul en Hanneke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Juan Patricio y karin wat een lekkere stuk vlees hmmmmmm Juan patito toen we in argentinie wonden je was een jaar denk ik , een vriend van je tante Lilian heeft ons uitgenodig met je vader tante Florence, lilian, en gaby, om een tipico asado te eten tu por primera ves que comias asado en tu vida y comias calladito y te gusto tanto que pedias mas y mas carne de ahi que siempre te ha gustado la carne hijo. pasenlo lindo que lastima que me perdi de escucharlos ayer con Lisette yo estaba ya en lacamita durmiendo bueno hijo y Karin besitosssssssssssssssss
    tu mama

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie foto's. En jullie zeiden het al eerder, het is een echt vleesland. Nou dat kan je wel zien aan je laatste foto. Kregen jullie dat wel op, pff wat een groot stuk zeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hey tokkies!

    Wat een leuke reis tot zover.
    annika is volgens mij een beetje jaloers op de tango les en ikke op dat biefie..... ziet er gezellig, lekker en bovenal gewoon leuk uit allemaal.

    Keep up the posts,

    Luus en Annika

    BeantwoordenVerwijderen
  6. claudia & murvin & de kids17 november 2009 om 10:00

    hola juan en karin,

    wat een mooie foto's die jullie genomen hebben.
    ik geloof je als je zegt dat het je een diepe indruk achterlaat van de " dwaze moeders"
    ik zou het niet droog kunnen houden en zou ws ook met ze praten.

    maar oke verder ziet het er erg rustig uit in Tigres, ik houd er wel van ..als je alleen de vogels kunt horen ipv lawaai van de auto's en brommers en schreeuwende buurdkinderen!
    heeeeeerlijk lijkt me dat!!

    behalve de rust.. ziet het vlees er erg Ricoooo uit hoor!!
    wauw!! ik ben jaloersss :)

    veel plezierrrr..

    dikke kus van Faro en Enelia en ons natuurlijk


    claudia

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wat een mooie plek! Gelukkig voor jullie dat ze veel vlees eten en niet alleen maar geen vis. Ben benieuwd hoe het verder gaat.
    Liefs,
    mam

    BeantwoordenVerwijderen
  8. hey juan en karin,

    dat ziet er mooi uit die foto`s en het eten ook!! Haha dat zal er wel goed in gaan ;-).
    Erg leuk om jullie reis zo te volgen met de verhalen en de foto`s.

    x richard en manon

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.